Kunst aan de Scheene
vond plaats op 
8 t/m 24 juni 2012


Met 25 beeldend
kunstenaars en
dichters op locatie
en in hun atelier.
Verder met muziek en
met optredens.

 

 

 

Sponsors

 

 

 

Kunst en PoŽzie 2012

Kunst aan de Scheene 2012 was een groot feest! In de entourage van het prachtige natuurgebied de Rottige Meenthe was er van alles te zien:
Oa werk van Niels de Hoog ingepast in de bijzondere entourage van cafť de Veehandel en landschappen van Doet Boersma tussen de trekkers.
Irma Horstman exposeerde haar stoere ijzeren beelden met organische vormen in de vogeltuin van Pruim.

De kwetsbare collages met natuurlijk materialen van Gertie Bijkerk waren te zien bij natuurcentrum de Rietnymf waar in de filmzaal doorlopend documentaires draaiden van Pat van Boeckel. Ook Anna van Suchtelen, Frank de Beer, Inge Uileman, Marleen Riegman, Hans Noordstrand en Karin van der Molen toonden hun werk op locatie.

Titi Zaadnoordijk, Frits Stoop en Alie Jager toonden  hun nieuwe werk in eigen atelier en OC Hooymeijer exposeerde schilderijen en mixed media in de voormalige winkel. 2010 wuivende hemden van Titi Zaadnoordijk

Langs de hele route stonden borden met poŽzie en beeld van zeven hedendaagse dichters en illustratoren. Het thema was 'dieren':  Albo Helm illustreerde drie gedichten van Mustafa Stitou,  Coen Hamelink drie gedichten van Patty Scholten, Tineke Meirink drie van Ingmar Heytze,  Niels de Hoog drie van Paul van den Hoven, Anja Brunt drie van Lennard van Rij en Kitty Kilian en Titi Zaadnoordijk illustreerden beide drie van hun eigen gedichten.

De bezoekers van de route werden feestelijk welkom geheten door vlaggen met tekeningen die aan tussen de bomen gespannen touwen  langs de route hingen.  De vlaggen waren gemaakt door leerlingen van de plaatselijke basisscholen, de Heidaschool en de Baggelaar.

De artistieke leiding was net als in 2010 in handen van Titi Zaadnoordijk, met ondersteuning van Kitty Kilian die de poŽziebordenroute vormgaf.

vr 8 juni om 17u Feestelijke opening  Met poŽzievoordracht, wethouder Jack Jongebloed knipt het lint en modeshow door Hans Noordstrand.
Grindweg 194, Scherpenzeel, bij de expositie van O.C. Hooymeijer

za-zo 9/10 juni Livemuziek 

Met op zaterdag Hawar, Ierse folk en zondag Roberto Gianti, muziek uit de jaren '60 en '70. de RietNymf, Grindweg 103, Munnekeburen
 
  za-zo 16/17 juni Montmartremarkt met muziek
Markt met werk van semi- en professionele kunstenaars, opgeluisterd met muziek. in de tuin van Voetpad 17a, Munnekeburen
 
za 23 juni 20u PoŽzieavond
Een avondje poŽziebeleving, met humor, tragiek  en dansen. Met voordracht door Mustafa Stitou, Patty Scholten en Titi Zaadnoordijk, met singer-songwriter Barbara Breedijk  en als swingende afsluiting literaire disco met dj Aloes.
Cafť de Veehandel, Spangahoekweg 56, Spanga, 20u, toegang 10 euro