Beelden van
Irma Horstman
zijn te zien
in de vogeltuin
van Pruim

Grindweg 212
Scherpenzeel

 


 

Irma Horstman'die stehen da und warten nur'

Irma Horstman volgde een opleiding plastische vorming aan de hogeschool voor de kunsten Constantijn Huygens, tegenwoordig ARTEZ. Ze exposeerde in binnen en buitenland, nam verschillende keren deel aan beeldhouwsymposia in ItaliŽ, Finland, en Oostenrijk. Haar werk is opgenomen in openbare collecties en privť collecties in onder meer Canada, AustraliŽ, Duitsland, Schotland de Nederlandse Antillen.
Haar belangstelling ging aanvankelijk uit naar de prehistorische kunst, vooral die van Zuid-Amerika. Na een bezoek aan Suriname, groeide een besef van betrokkenheid bij de Europese prehistorische cultuur.

In de loop van de jaren is haar werk krachtiger en eenvoudiger van vorm geworden. De aanvankelijke figuratie, vooral in de vorm van koppen, is bijna verdwenen. Toch stralen de beelden nog altijd persoonlijkheid uit, een vorm van menselijke emotie.

Inspiratie voor haar werk vind ze nu in de natuur , veelal in de directe  bosrijke omgeving van het atelier waar ze sinds 2002 werkt. Groeivormen van zwammen, stervende bomen; de doorgaande beweging van het leven in haar constant  wissellende verschijningsvorm.

In deze omgeving geeft ze ook regelmatig lessen en workshops waarin natuur en kunst samenkomen.

website: www.irmahorstman.nl