Marleen Riegman toont buitenbeelden en werk voor binnen.

Voetpad 17a
Scherpenzeel

Zie ook route


 

Marleen RiegmanHaar fascinatie voor de natuur heeft geleid tot tochten naar de onbegrensde creativiteit van het oorspronkelijke landschap. Niet alleen de oerwouden van Borneo en Costa Rica, de nevelwouden en vulkanen van eilanden in de Atlantische Oceaan, maar ook de bermranden en oevers van Drentse paden en riviertjes.

 De natuur ervaart zij als een omgeving die haar uitnodigt om elk pad op een ander tijdstip, in een ander jaargetijde, opnieuw te ontdekken. Tijdens haar reizen raakt zij tot het uiterste gefascineerd en verwonderd. Voelen, zien en associŽren voeden de bron van haar inspiratie en manifesteren zich in innerlijke beelden van vormen, kleurencombinaties en materiaalgebruik.
Het samenspel van inspiratie en creatie leidt tot objecten waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd om het object nader te bestuderen en vanuit diverse hoeken te observeren. De natuurlijke thema's wind en beweging komen in haar werken geregeld terug.

Veelzijdig en vloeiend, zo ervaart Marleen het natuurlijke milieu, zich er voortdurend van bewust dat de ongetemde natuur zich niet zomaar binnen grenzen laat definiŽren. Door haar gepassioneerde relatie hiermee is het niet vreemd dat de werken die Marleen maakt, zich evenmin houden aan regels of voorschriften, aan stijlen of patronen. Haar ontwerpen zijn modern, leggen zich nergens op vast en bieden de beschouwer een unieke blik op het emotionele landschap van de kunstenares.

website:     www.marleenriegman.nl